Stadra Teater  bjuder in till en eftermiddag om Johan Olof Wallin

På Stadra blev han efter studenten år 1798 anställd som informator åt brukspatronparet Hedblads barn. Han kom från Stora Tuna och Falun. Han fortsatte till Västerås. Han blev domprost, biskop och var bland mycket annat medlem i Svenska Akademien och Vetenskapsakademien. Han kallades för Davidsharpan från Norden, och var känd som mannen med den klingade stämman. Johan Olof Wallin är värd att uppmärksamma!

Detta var romantikens tidevarv och Wallin sägs med egna händer ha grävt ut en skrivargrotta i skogen, en bit från gården. Här fick han möjlighet att skriva och här kunde han möta gårdens dotter Jeanette som han enligt sägnen var hemligt förlovad med.
För att uppmärksamma Wallin och hans tid på Stadra ger vi vår Wallindag. I år är det 241 år sedan han föddes 15 oktober. Och det är 200 år sedan han släppte sin berömda psalmbok.

Vi rekommenderar att ni har rejäla skor eller stövlar och att ni är varmt klädda. Vi utlovar en alldeles extraordinär upplevelser under en dryg timme. Vid denna historiska plats kan träden och naturen vara med och sjunga Wallins lov, liksom deltagarna kan stämma upp i någon av hans berömda psalmer. Vi börjar redan 17.30 då mörkret därefter börjar att falla. Välkomna!

Torsdag 15 oktober 17.30 Stadra Teater Gyttorp