Är jag helt ensam om att tycka att lite mer vinter borde det nog vara ändå? Vi är inne i januari och det är mest plusgrader. Visserligen får den nya snövaggan vila mot husväggen, men jag kan bli lite deppig av att inget stämmer med väderleken. Framför allt undrar jag hur det kommer att bli till Stadra Vinterscen. Vi är ju vana att det ska vara endel snö i alla fall, och det heter ju Vinterscen. Hur som helst, jag tycker det blir roligt att få göra denna version, i år tar vi ju fasta på Lars Forssell. Jag har nästan blivit förhäxad av hans sånger, de får mitt hjärta att börja svänga. Redan från i höstas när jag närmade mig hans texter så finner jag att de behövs i denna tid. De behövs! De talar om uppror, de talar om poesi, om längtan, om kärlek och om förhoppningar. Och så är det så oförskämt snygga melodier. Jag har nu mest hållit på med det franska materialet, det som Forssell inhämtade i Frankrike tillsammans med Pär Rådström. Detta blir ju första gången som jag sjunger på en vinterscen. Frågade Matts mycket tydligt i början om han pallar att spela när det kan vara ett par minus och det ska inte vara några problem enligt honom.

Så har jag köpt in en del nya snygga mässingsljusstakar. Och stått på Stadra och putsat mässing så att den glänser. Vill ha enhetligt inne i kaféet, och enhetligt inne på scenen också. Massor med marschaller är inköpta. Det ska glimra och lysa över hela allén, det ska vara en upplevelse, jag jobbar som vanligt med devisen ”det ska bli så vackert så man vill gråta”.

My Larsson, den nya producenten  jobbar fantastiskt. Vi har ett bra tempo, vi har roligt ihop och hon har en fantastisk kapacitet. Lär sig det ena efter det andra med blixtens hastighet. Och just att vi har roligt ihop är ju inte fel heller. Man skulle kunna tro att hon jobbat här jämt, för hon hittar in i pärmar, är självklar, kommer med idéer, behärskar webben och nyhetsbreven som ingenting. Ja, toppen!

Idag har jag skrivit ett sms till Lassgård. Grattat till Oscarsnomineringen av Ove filmen. Vansinnigt roligt att filmen ska vara med och tävla i Hollywood. Stort vill jag säga. Skickade en fråga om han skulle kunna komma en fredag och göra en kväll i sommar. Ett möte med den folkkäre skådespelare, eller så. Vi får alla hålla tummarna.

Arbete en massa återstår. Det är bara att tuffa på.