Solen börjar bli starkare, värmer allt mer. Mina livsandar vaknar till liv allt mer. Det är ljuvligt att möta ljuset varje morgon, och ljuset som börjar hänga sig kvar på kvällen.

Sömnproblem. Ja, så är det. Jag låg väl och läste i en timme i natt. Kunde inte sova. Att inte kunna sova är rent förfärligt. Det har hänt för mycket på senaste tiden och det tickar igång min hjärna.
Har fortsatt jobba med försättsblad till Akademien. Jag är snar klar för att skicka iväg det. Sedan väntar andra instanser att vända sig till. När man jobbar som jag så blir man en ”bocka-av-människa”. Ja, då var vi klara med det, då går vi vidare. Det kan bli lite tråkigt, kan resultera i att det är svårt att glädjas åt saker. Men det är en nödvändig inställning för att jag ska få saker gjorda. 
Jag skulle kommit ut på skidor idag, men det lär ju inte bli av nu, klockan är allt för mycket. Vill det sig väl kommer jag ut på promenad istället, får ljus i ansiktet, vilket jag behöver. 
I kväll är det sista uttagningen till Melodifestivalen. Ska se, har ju för första gången inte följt med kontinuerligt detta år. Tror att det blir bra denna afton. 
När jag klarat av denna dag så är det 25 veckor utan cigaretter. Pust. Ibland går det så lätt, ibland längtar jag fortfarande enormt mycket efter tobak. Men min kropp måste jubla och tycka det är jätteskönt. En vecka till och jag kan säga till mig själv att jag inte rökt på ett halvt år. Det hade jag väl nästan inte trott om mig själv, att jag skulle gå iland med det. Det var skrämmande att tänka att jag rökt längre delen av mitt liv. Det ska nog gå bra. Katta tycker likadant, att det är svårt att vara rökfri, men i grund och botten så njuter nog även hon av att vara fri från tobak. Ett sådant gift det är, nikotinet. Jag kan lida när jag ser unga människor idag, som går runt med en cigg. Det ser inte snyggt ut. Det är ytterst få människor som röker njutningsfullt och snyggt. Men visst finns de, kanske framför allt på film.
De uppmärksammade Carina på Martin Mutter idag i Nerikes Allehanda, och det tycker jag är roligt. Josef Säterhagen fick en väldigt fin recension, och även det gladde mig. Jag tror inte jag kommer få tid att se han föreställning och det är synd, riktigt tråkigt. 
Flera filmer vill jag också klämma: Män som hatar kvinnor, Milk står högt upp på listan.
Eva B skickade ett så befriande glatt och lyckligt mail. Det är flera som har lyssnat på henne, tagit vara på hennes erfarenhet, och det gladde mig verkligen.
In i skrivarbete nu.