Här kommer några rader till er – ni vänner av Stadra och Stadra Teater

Stillheten råder än så länge vid Stadra men snart vänder det och här blir fullt av folk. För tillfället har vi nyss firat av påsken, som tyvärr blev snörik och kall trots att vi nog var många som hade önskat njutningsfull vårvärme för att kunna påta i trädgårdar och ställa ut utemöbler.

Nu är det hög tid för mig att höra av mig till er igen, och jag har ju lovat berätta om vårt möte i mitten av maj samt att bifoga inbetalningsavi för att vara med som vän av Stadra. I det sammanhanget vill jag också säga att jag själv lyfter på hatten för alla er som kan tänka er att vara med och stödja oss och som därmed tror på oss. Alla ni är ju våra ambassadörer.

Som jag berättat om förut, den 14 maj klockan 15.00, så hoppas vi få se er här på Stadra. Det blir ju en träff där jag kommer att berätta om sommaren, och där ni får möjlighet att fråga och få veta mer. Vi kommer att bjuda på lättöl eller mineralvatten och köttbullesmörgås. Jag får för mig att jag ska hinna trilla köttbullar i god tid så att de blir riktigt hemgjorda. Bara jag kan organisera mig själv på bästa sätt.

Det finns en plats som vi i år vill anlägga, där det är en så vacker utsikt över gård, park och sjö och den vi vilja tillägna Stadras Vänner, där man på en bänk även kan sitta och begrunda. En vännernas plats.

Vi kommer till 14 maj ha klart våra pins och alla ni som är med denna dag kommer att få varsin, eller om ni är förhindrade så får ni dessa vid ett senare tillfälle. Dessa pins får ni som varit med i Stadra Teaters Vänner förut, i fortsättningen kommer vi att sälja dem. Jag tror att dessa pins blir väldigt snygga och jag jobbar som vanligt på i förvissning om att skapa något som blir ”så vackert så att man börjar gråta”. Som slutkläm, jag hoppas att vi kan få en härlig dag tillsammans!

Vår avgift för att vara med i Stadras Vänner blir 120:- För det får ni rabatt på vår stora produktion. I och med att NA korterbjudandet är borta så blir vårt biljettpris för er 290:- istället för 350:- alltså en rabatt som blir riktad till er som Vänner. Ni har även rabatt på två av våra andra föreställningar i sommar, Sånger av Jacques Brel och Då svalorna häckar vid Grecken – en sommarnattskabaré kring Lars Forssell för vänpriset 160 kr (ord. pris 200 kr).

Självklart säger jag också såhär: är det så att det finns givmilda själar som vill stötta oss med mer pengar så har jag ju ingen anledning att säga nej. Era medel i år kommer i huvudsak gå till inköp av vårt oerhört vackra porslin till Teaterkaféet Paradiset. Det blir Arabias Paratiisi, ni ser det här på bild. När vi nu kommer att driva kaféet i vår egen regi så kommer vi också behöva utrusta med mer saker. I kaféet kommer vi i år ha pausrättigheter, servering av öl och vin.

Magnus Wetterholm