Våra Nordiska flaggor på parkeringen invid Kulturväg 244 har vajat på halv stång. Det började med enbart den norska flaggan men det framstod omedelbart självklart som om alla landsflaggorna skulle halas på halv stång. Detta var nästan den enda sättet för mig och för oss att visa solidaritet och respekt med det norska folket och vår avsky för dessa illgärningar. Vårt nordiska öppna samhälle får inte förstöras och krossas av en enskild galning. För det är väl galning man ska kalla honom, när en individ tar på sig rätten att döda. Vem har rätt att ta någon annans liv? Nej, varje liv är okränkbart.

En person tar på sig och erkänner illdåden. Han har velat hota det öppna samhället. Detta öppna samhälle som vi är en del av skall bestå. Tanken på solidaritet mellan människor likaså. Det går även att använda begreppet Frihet, jämlikhet, broder/systerskap.

Efter Claes-Görans strålande kväll ”Titanisk film” så tackade jag honom med blommor och med en flaska och sa då även att flaggorna var halade på halv stång och uppmanade publiken att sända tankar till Norge och till offren i Norge.
Som vanligt så var det en enormt hög kvalitet på det Claes-Göran förmedlade. Lysande. Initierat, roligt, gripande, informativt, spännande, historiskt och underhållande. Som vanligt med en pendling mellan det roliga och det oerhört gripande. Det var ju lite märkligt att behandla denna katastrof igår när katastrofen hänt i Norge dagen innan. Det gav en speciell relief till kvällen, det ska sägas.
Idag är det stor samling uppe på Lersjöed/Villa Edros. Guidade turer och utställningar kring Beriths verk. Mamma ska med upp och jag tror att hon gläder sig. Sedan ska jag ikväll in till Örebro och se Stefan J och Markus Virta i Myggfritt. Det blir mycket roligt. Syskonen ska visst på middag till Saxån.