Nu är det trogna paret här igen. De som kommit hit, jag tror för tredje året i rad. Ett par av tranor, rakt framför mina ögon. Fantastiskt. De är så flotta och så stolta. Långa, långa ben, står ute på området mellan gården och stora vägen, det sanka området. Vad jag förstår så trivs de på den typen av områden och mark. Jag hade förut svårt att förknippa Stadra med tranor men nu har jag vant mig. Det är en rikedom att få ta del av naturen på detta sätt som man kan göra här. Tänk när jag såg lodjuret i vintras, en av mina störst naturupplevelser någonsin. Det finns varg in på knuten, och älg ser man titt som tätt. Även andra djur som rävar och harar. Till det alla fåglar: svalorna, änderna, alla småpippisar. Underbart. Tror att tranorna stannar här i ett par veckor, sedan ger de sig av norrut igen. Detta upplever man inte i en stad på det viset. Man upplever annat men inte naturen så här.

Jag ska vara tacksam att jag får vara del av allt detta. Det kan försvinna så snabbt, det är jag medveten om.
Det har varit strålande sol här idag över Stadra. Sol och värme. Dock blev det inte något vidare varmt på verandan som jag hoppats på. Om jag tar mig samman i morgon så kommer jag igång med att skurborsta av verandan för att sedan om några dagar kunna olja golvet igen. Det behövs för vintern sliter så hårt på golvet.
Har läst klart Zarembas fantastiska artikelserie i DN om skolan. Det är mycket att begrunda där. Har läst om Juholts debattartikel i DN, den som var införd i förrgår, om kultur och kulturpolitik. Den påverkar mig i grunden. Jag har då aldrig hört en partiledare som så konsekvent uttalar, uttalar, säger, säger dessa ord om kultur. Som för upp det på agendan. Jag är beredd att ändra mig om någon kan motbevisa mig men det tror jag ingen kan.