Ska snart in till Örebro för att se Hedvig och Max-Olov på Teater Martin Mutter. De har fått lysande recensioner och jag är riktigt nyfiken. Denna teater med så oerhört många generösa och storslagna människor. Åh så jag gillar dem. De behåller teaterns ande och själ och lägger upp denna själ och bjuder på kalas. Tack för att ni håller på och arbetar som ni gör.

Har fått rapporter från Helsingfors. En fullständigt storslagen och fantastisk Fanny och AlexanderSvenskis. Och så en underbar och otrolig föreställning av Cabaret. Borde skriva till Georg och säga att jag hör så mycket fint om föreställningen.
Fasen i min själ vad jag blir sugen på att åka Helsingfors och se teater, men tiden räcker inte till. Så synd, så synd.
Nu är det val i Finland om en vecka. Faran är att Sannfinländarna tar massor med röster. Denna smygande nationalism som gör sig gällande i hela Norden. Om jag nu ska bli ordförande för Föreningen Norden i Nora så vill jag vara med och verka för andra förtecken i föreningen. I det begreppet kan det rymmas så mycket och det får nationalism inte lägga beslag på.
Tänk de tillfällen jag varit i Helsingfors. 1976 och 2005. Arkitekturen tar andan av mig, det finns en sådan speciell känsla i staden. Nej jag har varit där en gång till. Och det var i romanens värld, boken om Helsingfors av Kjell Westö. Där fick jag riktigt simma runt i Helsingfors själ.
I går natt såg jag I rymden finns inga känslor. En underbar film. Nu har Bill Skarsgård nästan blivit min favorit i Skargårdsfamiljen. Men andra tycker att Gustav är höjdaren. Det är ljuvligt att vi i Sverige har en så begåvad familj med så många storartade skådespelare. Pappa och tre barn för tillfället. Kommer det dyka upp fler? Jag minns när jag såg Stellan på Dramaten 1978 i Stiftelsen, Vallejos pjäs som Alf Sjöberg satte upp. Ett oförglömlig uppsättning som borrade sig djupt in i mig. Men den största teaterupplevelsen jag haft är också Sjöbergs, och det var Korparna på Målarsalen. Den förändrade mitt liv. Den borrade sig in i varenda minsta lilla ven och varenda minsta lilla cell. Jag kommer ihåg att jag var så omskakade av uppsättningen att jag kom ut och darrade efteråt.
Nu få ihop det jag ska ha med mig.