En sådan teaterhelg i Stockholm. Och en sådan föreställning det var på Stadsteatern, Selma & Ågust. Som jag njöt av den och av Staffan Westerbergs konstnärskap och konstnärssjäl. En besvärjelse mot döden kan man kalla det. Därtill Anita Dahl, fullständigt lysande och fullständigt självklar i hennes Selma. Jag skrek av skratt understundom. Och jag rös inombords. 

Även att se Staffan Göthe i Karlsson på Brunnsgatan 4 var en stor upplevelse. Han, samt de övriga, hade en enorm förmåga att lyfta Kristian Lugns språk, ungefär som Ingrid Wallin gjorde i Eufori, när hon plockade med Lugn hit till Stadra. Det absolut oväntade och förvånande, det absurda, det som verkligen får mig att hoppa till och även skratta.
Poesifestival i Uppsala, på Stadsteatern. Li Li var ljuvlig, jag var oerhört imponerad av honom. Jasim Mohamed satsade hela sitt jag, sköt skarpt och hade en stor närvaro. Lars Häger tonsäker, sann i sin ande. Allt var fint. Ibland så staplas dock orden på varandra för mycket. Då är det välgörande med musik. Funderar på att kalla det för Poesi och Musikvarietet i sommar.
Vi ville se Män som hatar kvinnor men det var utsålt när vi kunde. Så det blev Maria Larsson av Troell från hyrbutik istället. Riktigt sevärd. 
Har nu hållit på och ringt och mailat. Skickat ansökan till Läsgården, och de verkar vara med i år. Talat med Krister Carlsson på Bergslagens Sparbank, ska återkomma i morgon. De höll på med vår stora ansökan till Sparbanksstiftelsen också. Hoppas att det inte krockar. 
Det blev rätt körigt med Studiefrämjandet bara. Kristina Bengtsson blev bestört och hon blev ledsen när hon hörde att det inte var de som var inkopplade på Stadra Scenskola utan ABF. Jag berättade det som jag vet. Nu får vi se vad som sker. Vi har samverkat med dem ända sedan starten. 
I kväll har vi repetitioner igen, läsning av La strada. Hoppas vi kommer att ha lika roligt som sist.