Det är lördag med strålande väder på Stadra. Radion står på i köket, jag har druckit mitt morgonkaffe sedan länge. I DN var det en oerhört intressant artikel av Björn af Klen om Drottning Silvia. Om hur hennes roll har breddats, fått ny innebörd, om hennes stora engagemang för demenssjuka och också om hennes förhållande till sin mammas demens. Mycket intressant. En riktigt lång artikel som jag tog mig tid att läsa.

Idag väntar årsmöte för Stadranejdens byalag. Det är 10 år sedan vi startade detta byalag, tiden har flugit fram och så mycket har hänt. Vi har skapat en organisation med ett fantastiskt nätvärk. Glömmer väl aldrig starten på det hela, när jag bjöd in folk hit och allt höll på att gå åt fanders för att en viss person skulle drämma till mig. Men andra bjöd motstånd.

Våra två readings är avklarade. Bra med publik på dessa. Många fina reaktioner på vår läsning. Bra att jag också kunnat lobba för vår öppna repetition den 9 juni. Vi gjorde ju det förra året också och det var ju mycket lyckat. De som var här var verkligen glada för det.

Jag försöker hålla tungan rätt i munnen, känner att det fortfarande återstår massor med arbete. Från och med söndag kan jag inte hålla på och fara runt som en guttaperkaboll och göra allt mellan himmel och jord. På måndag startar Karin som koordinator. Det kommer ta sin tid innan jag hinner skola in henne, men jag hoppas på avlastning och jag hoppas på att hon kan filma, lägga ut saker på vår hemsida och på tuben och på fb. Tror på den sortens marknadsföring. Och det är just marknadsföringen som också måste förstärkas.

Nu jobba vidare: vattna blommorna, bära, plocka med saker, få iordning på kök och kontor, öppna dörrarna till Dagsverksstugan inför årsmötet och få in värme, klippa gräs, svara på mail.