Snöglopp (roligt ord, hoppar i munnen) och det får man väl kalla för riktigt aprilväder. Naturen ligger bara och väntar på att få sätta fart. Det är alltid en så fantastisk tid att få uppleva. Jag behöver tänka positiva tankar, igår var det åter en sådan dag som tryckte ner mig. Orkar knappt skriva om det, tycker jag blev oförskämt behandlad i telefonen men han var väl på något sätt sårad eller inte tagen på större allvar. Ändock fick jag svar av Elizabeth om mail och info som gått ut till honom och som visar att vi handlat rätt. Någonstans är det nu bara att gå vidare.

Talade med Johan igår om själva pjäsen. Han är oerhört förtjust, men behöver läsa lite mer och lite djupare. Jag ber en stilla bön att denna uppsättning ska bli en stor framgång, det är som vanligt så fruktansvärt mycket som står på spel. Märta F tyckte jag fångade så otroligt mycket i sitt mail, hennes upplevelse av pjäsen som jag tyckte var på kornet.

Igår när jag talade med Johan så tog jag åter upp detta med min mycket stora utmaning varje år att underordna sig.Här måste jag i detta skede driva och driva och driva. Tycka och bestämma. Få saker att rulla, ta initiativ. Sedan i nästa skede ska jag förlita mig på regissörens vilja och uppfattning. Det är svårt, det ska sägas. Ändå hör detta till spelets regler för mig.

Väntar in Elizabeth, sen sätter det fart för dagen. Vi har besök av Niklas Salmin från Bryggerirestaurangen. Om vi kan finna ett samarbete på något sätt.