Regnet faller sakta. Jag tror att det är första gången i sommar som det faller regn i samband med föreställning. Men det är inte dags ännu, tre timmar kvar, så det kan bli uppehåll. Men det känns verkligen lite småmulet så att man vill kura. Vi får hoppas att detta skapar en mysig stämning i teatersalongen.

I kväll kommer Ernst och Ulla-Britt K. Mycket roligt. Förhoppningsvis blir det en liten stund över när jag kan träffa dem, efter föreställningen. Däremot blir det som vanligt en krock, i och med att Rune och jag planerat att ta oss ut till ön för att bo över i Carl Ovars hus. Det känns som ett äventyr, att ro ut över sjön i kvällsljuset och bo över det. Jag har blivit riktigt tänd på detta med ön, och jag har lust att få igång huset och ha det som bed and breakfast. Tänk att få med en frukostkorg och ro ut till ön, ha en egen ö att vakna upp på. Inte kattskit som man säger som så. Huset måste dock rustas, men det är i bättre kondition än jag trodde. Och nu har Ulla och jag varit där igår och städat ur, så det kändes riktigt fräscht!
Johan var här igår och tittade till föreställningen. Det var kärt att han kom, jag var glad att se honom. Han var mycket nöjd med andra akten men inte lika nöjd med den första. När jag pressade honom till frukosten vad det var så kunde han förklara det som att vi inte få bli för litterära. Det är det enda sättet jag kan förstå honom, vad han upplevde.
Måste ha tag på Malin för att planera för trolleriet lite mer. Vi har ringt omlott nu idag. Skulle gärna vilja ha upp Ortman till detta men jag tror kanske inte att det går. Vi får räkna bort att det blir någon polsk trollkonstnär denna gång. .