Två dagar på Bokmässan i Örebro. Otroligt lyckat. Jag har fått en pratstund med kulturministern. Hon säger att hon kan komma och se föreställningen i augusti. Bra pratstund med Claes G från Tvärsnytt. Han är intresserad av att göra inslag. Vi har delat ut massor massor med våra informationsblad. Och talat med massor massor av folk. Idel välvilja, idel intresse. Jättebra snack med Dixie Eriksson i fåtöljerna i samtalsrummet. Om Agneta Pleijel och det hon skriver. Vi har sålt teaterlitteratur för mycket pengar. Topp. Jag är så nöjd så nöjd.

I går kväll premiär på Länsteaterns Lasse-Maja en musikal. Detta är den bästa föreställning jag sett på Länsteatern. Var alldeles omtumlad efteråt och väldigt berörd och kände mig hel som människa. Föreställningen sätter frågor i ramljuset, om identitet, om hur det går att utforma sitt liv, väljer man en liten eller väljer man ett stort liv, om rätten att få var sig själv. Fantastiska skådespelar och sånginsattser men den som slog mig nästan ur stolen var Niklas Riesbeck. En sådan intensitet, en sådan närvaro, en sådan lyrisk sång. Jag grät, och det är det inte ofta jag gör när jag går på teatern. Lysande.

Så synd bara att jag inte kunde se Teater Martin Mutters premiär på Stures nya jacka. Det ska visst också har varit oerhört bra. Men jag jobbad på mässan så det var helt omöjligt. Hoppas att alla vänner på Mutter är lyckliga och glad.