Det har varit riktigt roligt att jobba med barn idag. Lite slut i huvudet är man väl men det är ju inte undra på. Isabelle M och jag startade med att berätta om att vi har en gemensam utbildning, vi lät dem få en gemensam uppvärmning, lät dem träna på att sätta det ut i en salong, lät dem arbeta med textinterpretation. Visst, avancerat. Fröding och Boje för ungar. De flesta har inte hört talas om dessa poeter. Så, vem ger dessa bitar, och denna introduktion. I skolan verkar det ju inte ske i alla fall. Hoppas att jag har fel. Vi har arbetat från 11 fram till 5, så nu vill jag koppla av och bara vara ledig resten av dagen.

Har fått höra mer och skrämmande saker om Västerås. Det är en slakt det är fråga om, det förstår jag. Tänk att ha varit trogen en teater i hela sitt liv och sedan med all sannolikhet få gå. Ständigt kommer jag tillbaka till min historia, till hur allt har ändrat sig. När jag gick ut scenskolan så kunde man nästan välja och vraka mellan vilken teater man skulle jobba på. Efter några år så sa folk: är du inte klok, ska du förstöra ditt ansikte och vara med i en såpa. Sen tar man med det på CV. Sedan efter några år: är du helt slut i huvudet, spelar du in reklam? Och nu så tar man med det på ens CV. Nu har vi kommit dit hän att alla ensembler håller på att försvinna. Det finns knappt någon anställningstrygghet kvar. Vi slutar som ett patrask. När ska vi upp på barrikaderna och börja slåss. På Stockholms stadsteater försöker man förhandla bort att masktid är arbetstid. Det ska nu vara en personliga grej. Ja det är en tuff och svår tid. Och värre kommer det kanske bli, om marknadskrafterna får ta tag i detta ännu mer.
Om det nu skulle hjälpa, all min sympati till dem som arbetar på Västmanlands länsteater. Heder åt dem, som skapat teaterkonst på det sätt de gjort. Och nu är det massor med folk som måste gå. Det sägs att det ska bli ett produktionsbolag bara. Ja vi får se vad det blir av allt.
Inte inbokad så väldigt mycket i nästa vecka, tack och lov. Jag kanske hinner undan endel.
Nu ska jag lägga mig och vila. Så skönt.