Repetition i kväll inför reading av Den itusågade damen, på Svalbo i slutet av april. Det var väldigt roligt, stimulerande, vackert och intressant att få hela pjäsen sig till livs. Det stämmer ta mig sjutton: ett spektakel med komik, musik och tragik. Huva va spännande att få spela den i sommar. Huva. 

Nog är jag lite groggig, är trött och vill helst av allt lägga mig i bingen för att läsa vidare i min bok. Mer att göra men har liksom ingen lust. Vill läsa, stirra i taket, filosofera och fundera. 
Men det ska sägas: hurra, hurra, hurra för enträget arbete. Hurra för att jag inte släppt taget, för att jag varit fokuserad, för att jag trots svårigheter inte släppt taget. I går besked från Akademien, idag besked från KUR. Båda har gått igenom. Vi är inte i hamn ännu men dessa två är så viktiga och laddade med prestige. Är finansiering i gång så släpper mitt magonda, min saltsyra i magen. Det där som förtär mig hela tiden. Det går att frigöra energi till andra saker. 
Jag längtar ut i naturen, nu i påsk hoppas jag innerligt att det blir fotvandring. Låta kroppen få andas frisk luft. Eventuellt blir det möten men jag vill helst inte det. Vill ut och fotvandra med Rune, vill sitta ner och äta middag, möta ljuset vid denna årstid. 
Tänk så bra att Maria D, denna ljuva och kärleksfulla kamrat fixade iordning denna bloggsida. Här har jag skrivit och så ska jag fortsätta. En dag blir det ett dokument som heter duga för mig själv, en hel process att gå tillbaka till. Så glad man ska vara för att man har sådan vänner. Det är tack vare att jag haft många av mina vänner som burit fram mig till den person som man är idag. Tack och lov för vänner. Man måste, måste, måste, måste komma ihåg och realisera att man har så många vänner. 
Och syskon att vila i och anförtro sig åt. Så många gånger jag skänkt en tacksam tanke till att jag har syskon. Och någon att hålla av. Någon. Tänk det heter den tango, som Susanna Rinaldi sjungit, o Carlos Gardel. Dessa lyckliga ögonblick när Anders O har kompat när jag sjungit. Någon, söker full av hopp den väg som kanske…………… En så jädrans snygg, snygg, snygg, snygg låt. 
Om det gick att tro på en ny musikföreställning till hösten. Jag ska nog ta tag i det igen. Det skulle sitta fint med en sångföreställning, det är ett tag sedan nu. Hallå, hallå, nu sätter visionen och drömmen igång. Jag vet, den måste fullföljas då, jag är sådan. Okey då.