Nu har vi fått ihop alla medverkande till årets reading. Det blir hela 15 personer som kommer att delta, så det blir ett rikt galleri på människor. Från Örebro och från Nora. Gammal som ung. Två av eleverna från Stadra Scenskola. Med ett helt livs erfarenhet som med Jan Koldenius. 13 och 15 maj går det av stapeln, jag hoppas självklart på att det ska bli utsålt, nämligen 25 personer i salongen.

Jag tror att det var 2009 som vi började med reading. Det året handlade det om Den itusågade damen. Så detta år blir det för sjätte gången. Formen är ju fantastisk, dock är det ju så få som vet vad det handlar om att jag brukar få såga ”levande radioteater”. Jag tror inte att vi hinner med mer än första akten. Och hur vi ska på plats på en rad det vet jag inte för tillfället.

Det har varit en intensiv dag. Jag är trött, det märks. Har påbörjat mitt Valborgsmässotal till i morgon i Grythyttan. Det är svårt att skriva något vettigt, jag har inte fått upp så många speciella idéer. Förhoppningsvis kommer de. Det har sedan handalt om att ringa, att maila. Håller på med texter till utskicket. Jag brukar vilja ha texter som både har en substans vad det kommer att bli och även det som får studsa till. Alltså, min förhoppning är att jag kan vara lite fräck i truten!!! Och även att det får vara lite roligt (det är ju aldrig fel).

Den där ljuvliga värmen som vi fått del av under några dagar verkar ha gett sig nu. Undrar om det till och med kan bli snö i morgon. Typiskt för Valborg. Och tack och lov har jag inte bytt däck.

Kan inte undanhålla mig att lägga ut en bild på en installation av Lars Eriksson/Firma Kring Mat
(Installationen var 2004, när vi gjorde Ett resande teatersällskap). Hundratals snappsglas, ett rum fyllt med knäckebröd, björkar som växte genom rummet, mossa, denna jätteost, och flaskor. Visst, det vattnade sig i munnen……………