Ska vi kalla bilden: Magnus i tobaksabstinens. Bild från Krusbär och Arsenik, Almqvistförställningen 2005. Foto: Kajsa Grebäck

Jobbat med Eva under eftermiddag-kväll, vi har bestämt en hel del om texter. I morgon kommer hon upp och vi ska titta på hur ljusförhållandena fungerar. Kan vi jobba med enbart stearinljus? Hur blir stämningen?

Hoppas att det går, det ger en så speciell karaktär till kvällen om det håller med enbart stearinljus.
Maten tar en evinnerlig tid att få klar, det är inget bra att sitta ner för sent.
Kom jag iväg på motionstur på morgonen idag så ska jag banne mig klara det framöver. Jag har ett så stort behov av att gå ner i vikt, trivs inte med den mage jag fått sedan jag slutade röka. Idag är det 498 dagar sedan jag slutade. Man blir bra i matematik, om man säger som så, när man fimpar och slutar med tobak. Tror att jag aldrig kommer bli fri från längtan, eller trängtan efter tobaken. En gång nikotinist, alltid nikotinist. Det är väl att jämföra med alkohol. Idag står det en stor artikel i DN om män som arbetar med att gå ner, köpte tidningen för den skull.
Skriver vidare på ansökan ikväll. Jag har kvar att skriva ett brev till Hjalmar Söderberg sällskapet också, och det är lite bråttom med det. De har årsmöte på lördag.