Bilder från Och det gick en långdans kring Greckens långa sjö – händelser av Selma Lagerlöf. Ett oerhört vackert porträtt på Therese Stenshäll och därpå på mig som David Holm i Körkarlen. Fotograf: Kajsa Grebäck

Är så nöjd med resultat idag. Dels ett givande möte på Gästis i Grythyttan med Andrea Loob som ska gå vidare med frågan. Därtill möte på Loka med Marie Dahlgren och hör och häpna, Mia Spendrup, samt en till. I båda fallen handlade det om att erbjuda dem samt att bygga vidare på tankar om detta med paket. Carl Jan kan ju inte tala sig nog varm om allt som heter paketering. Jag tycker det även är intressant, kan vi finna nya publikgrupper på detta sätt så är det alldeles utmärkt.

Mia Spendrup gjorde ett starkt intryck på mig. En affärskvinna som vet vad hon till. Och vid båda tillfällena så tyckte jag inte att jag gjorde bort mig sa något fel eller låg under, utan helt frankt kunde berätta om vad vi har att erbjuda.
Även möte med Marcel och Renate Claussen på skyltföretaget i Grythyttan. Vi får gå vidare med det de gör, vi är inte klara ännu. De drog på i början lite för mycket, det kommer även bli för dyrt om vi sprider ut gracerna för mycket. Fick ta detta med byggnadsminnesförklaringen igen.
Samtal från Kurt Mälarstedt idag. De hade hört om artikeln i NA häromdagen och sedan spårat upp mig. Jag androg att jag precis nu håller på med hans bok om Maria von Platen. Mycket trevligt och mycket givande. Han verkade emabel. Med sedan fick jag dåndimpen när han mailade och skrev att han och Nils O Sjöstrand (ordf Söderbergsällskapet) plus två till kommer att komma och se. Plötsligt inser jag att nu har jag gett mig in på något som jag inte vet vad det riktigt är. Men det är bara att jobba på och göra mycket bra ifrån sig.
Agneta Ahlin den härliga skådespelerskan ringde och vill vara med. Jag måste ringa och säga att jag inte har något åt henne tyvärr. Men en bra skådespelerska det är det verkligen. Synd.
I stort sett nöjd med dagen. Syrran är orolig för att vi förlägger två Vinterscen här inomhus. Jag står på mig, vet att det är justa människor som kommer. Är inställd på att ge publik en stark upplevelse.