Preparerar inför repetitionerna. Vi går på andra akten idag, märkligt, vi har skissat oss igenom första akten på några dagar. Alltså skissat. Inget som är färdiglagt. Men att få en scenisk uppfattning om placeringar, om relationer om hur det ser ut när den och den är på scenen ger oerhört mycket. Jag börjar längta efter att få höra hur musiken kommer att låta. Vi torrgår igenom låtarna utan att ha en uppfattning vad det blir. Anders har fullständigt förtroende för Åsa, säkert med all rätta, och Anders kommer inte att vara närvarande så mycket i år. Han skriver, Åsa instuderar. Lite annorlunda process med tanke på att Anders musik brukar uppstå från repen. 

Det är en enorm hype kring Titanic utställningen nu. Väldigt, väldigt roligt för Claes-Göran. Helsida i SvD, stor artikel i DN, idag artikel i NA, rejäl intervju i P1. Och det är väl bara en bråkdel av allt som sker medialt kring utställningen. Hoppas kunna få se om den i Stockholm, då finns säkert texten i hörlurarna på svenska. 
Ingvar höll på att råka ut för något riktigt igår. Han kom nere vid Drängstugan, det var nästan full stormstyrka ute och vågorna piskade fram på sjön med vita gäss. Då brakade björken vid lilla grinden, och bara föll. Han var på vippen att få den på sig. 
Det är krångligt med Torgny och Daniel. De är inte här hela tiden. Arbetet ligger efter och jag börjar noja för att det inte kommer att fungera. Katta ska ta tag i det här. 
Alla inblandade i repen är på väldigt gott humör som jag uppfattar det. Alldeles utmärkt. Jag har ju satt upp som tes och som vision: den goda arbetsplatsen. Går den att skapa? Är det möjligt? Vad innehåller och betyder ”den goda arbetsplatsen”?