Nu blev det mycket. Nu blev det mycket mycket idag. Lite för mycket.

Denna dag har varit nästan hysterisk. Här har varit som ett getingbo, eller som i en bikupa, eller jag vet inte vad jag ska kalla det. Det har varit så mycket folk, så mycket aktivitet.
NA var här och gjorde reportage. Väldigt intagande journalist, söt och med huvudet på skaft. Sedan har det varit Sonja, fotografen för boken om Grythyttan och om entreprenörer här. Massor med barn, som deltagit i föreställning, några nya kom till idag också. Roswitha och Lennart, Johan vår regissör, LOA med ljus, Anna med mask, Marie med kostymateljén, Afiz från Afghanistan, ungdomsjobbarna, alla vi skådespelare. Byggjobbare som gjort byggt vidare på badrummen ute i Kontoret. Renate Klaassen med barnen. Puh. En sådan dag tar. Jag unnar mig för en gång skull att ta det lugnt, att inte gå fort. Måste ta mig samman och få av sminket.

Jag hade det inte lätt på genomdraget. Fy fasen vad jag mådde apekatt efteråt. Mina byten är så hysteriska att jag aldrig varit med om något liknande. Kasta mig av med kläderna, kasta mig på med nya kläder. Jag har fått skippa damasker, fullständigt omöjligt att hantera. Det var nästan en chock att det var så pass snabba byten. Säkert de snabbaste jag haft överhuvudtaget. Så det är inte undra på att jag är så trött att jag knappt håller ihop. Unnar mig för en gång skull, för en gång skull, för en gång skull att gå långsamt.

Middag på Verandan väntar. Det ska bli så gott att få sitta ner och äta. Äta mat. Vila kroppen.