Jag tänker på när vi gick på Skara Skolscen. Det var Karin Sjöberg som skojade om det då, det skulle vi säkert kunna göra nu idag. Vi skulle repetera dessa greker och det är ju inte det lättaste när man är 17 18 år att våga ta stora repliker i munnen. ”O ve Apollon!” Det gör sig inte av sig självt, att fylla ett O ve Apollon! Och så kommer Selma och skriver ”O, forna tiders kvinnor” Och hon använder I för ni, i alla fall i kapitlet Balen på Ekeby ur Gösta B. O, forna tiders kvinnor, det kommer tillbaka gång på gång. Vackert tycker jag. Jag har väl alltid varit fascinerad av ord, tror att jag fick det hemifrån. Vi blev ju experter på att slå upp saker. Lexikon. Svensk etymologisk ordbok. Vetgirighet, nyfikenhet, diskutera, undersöka, få veta, ta reda på, slå upp.

Det är en av alla fördelar med att arbeta med teater, att man måste sätta sig in i saker, företeelser, människor och så. 
Nu kommer jäspningarna, jag får dock inte bli trött ännu, jag måste jobba ett tag till.