Danska landartartisten Fritse Rinds installation i parken Den underjordiska lantbyn, klädd i vinterskrud. Foto Magnus Wetterholm

Idag kom jag igång med motion igen. Tack och lov. När jag kommer tillbaka får jag dricka kaffe som jag vill. Och en kopp svart innan jag går iväg för att förbränna mer. Idag var jag ute i 50 minuter.

Under en rätt lång tid har jag försökt driva mig själv, försökt gå upp tidigt på morgonen för att gå ut och gå, men det har varit helt omöjligt. Behöver en frisk kropp, behöver kraft, behöver få vara pigg för att orka jobba, och för att jag vill. Kan jag nu bara hålla detta.

Idag ska jag träffa Eva och gå igenom och bestämma material inför Stadra Vinterscen. Hon skulle gå i kyrkan för att delta i festhögmässan, när det slagit ihop församlingarna, men jag gör inte det. Sätter mig och skriver på ansökan istället.