Åh så sköna dessa morgondopp är. Hela kroppen vaknar till liv, det är som om huden får en vitamininjektion och bara hoppar till av glädje. Det kan då sannerligen behövas i och med att jag sover så dåligt. I natt vaknade jag vid fyratiden och sedan dess har jag varit uppe. Men det är bara att gilla läget.

Det är nu – tiden framåt som det kommer dra ihop sig ordentligt. Rep idag och i morgon – då framför allt första akten. Genomdrag på lördag av hela pjäsen och då i kostym. På måndag är det ljussättning och mask. Jag ska klippas då också. Om jag orkar hålla fokus på roll och på helhet så kommer det gå ihop sig tror jag.
Men jag behöver vila. Och jag är så förbålt trött på ansvar. Minns bilden som pedagogerna på scenskolan gav till Mats P. De hade ju en förhoppning om att han skulle få vara så ansvarslös att han kunde bäras omkring på en silverbricka lite halvpackad och bara må gott. Alltså jag försvarar inte tillståndet av att vara på sniskan utan jag talar om ett tillstånd när man är avslappnad. Och att få slappna av är något jag önskar mig nu.
Min käre bror Claes-Göran har namnsdag idag, det är ju 7 juli. Så jag har skickat ett SMS till honom med ett grattis på morgonkulan.
Än så länge är det nästan helt tyst i huset. Snart vaknar alla till liv.