Det är alltid lika märkligt när inte sömnen vill infinna sig. Att vakna mitt i natten och man har redan förstått att det inte kommer att gå att sova längre. Det är bara att ge upp, dra på sig morgonrocken och dricka riktigt gott och väldoftande kaffe. Starkt. Tänk att jag ska vara så förtjust i denna dryck! Och att så få förstår att jag skämtar när jag säger att kaffe är en hälsodryck. Det verkar som om jag har en dålig humor, när nu folk inte uppfattar det roliga, eller så är jag en bra skådespelare som får folk att tro att nu jäklar, nu gäller det allvar. I alla fulla fall så är kaffe något som är mycket välsmakande och sedan får folk säga vad de vill.

Rune är i Finland, i Vasa och spelar teater i Österbotten. Jag tänker på Danmark och längtar efter Picassoutställning i Louisiana. Ja då så sträcker vi ut våra vingar över hela Norden och så tänker jag på att jag sagt ja till att bli ordförande för Föreningen Norden. Jag är inte vald ännu så det gäller att dra i tyglarna, men jag tror att det blir så. Det var väl i någon slags stärkt uppfattning att föreningen i Nora inte får läggas ner, som jag sa ja till det här. Tack Eva B för att du drog in mig i detta med Norden. Jag har mina idéer om vad man kan göra här och dessa idéer vill jag prova.
Ljuset kommer så sakta och smyger sig på mig. Tänker på Olle Adolphsons underbara sång om att vakna upp med sin älskade bredvid sig. Så oerhört vacker. ”Nu har jag fått den jag vill ha” heter den. Oförglömlig. Texten. Tonaliten. Harmonierna.
Ska snart in till Örebro för att laga bilen. Tjosan vad det kostar pengar. Men nu är det så och då är det så.
Återkommer.
Ps: bilden är från Ett resande teatersällskap som vi gjorde 2004. Foto av Kajsa Grebäck