Morgon, tidig morgon på Stadra. Jag har varit vaken i drygt en timme. Ljuset kommer så smått och ger oss en ny dag. Det råder ett lugn och en frid här, ja det upplever jag för det mesta. Nu menar jag när jag inte är tvungen att arbeta hårt hårt hårt. Det finns ett lugn, men jag kan också känna en ensamhet ibland.

Så tänker jag på alla dessa gånger fått frågan om det spökar här. Och jag får istället berätta om hur morfar kunde avslöja ”Stadraspöket”. I all fall känner jag mig trygg i huset, aldrig något skrämmande som kan finnas i väggarna.

Idag får vi iväg kompletteringarna till Osher, Elizabeth har gjort klart allting. Ännu en ansökan som är helt klar. Föreningsbidrag, kommun, projektbidrag, Osher, Akademien, Sparbanken, De Nio klart. Dramatiker och A Lindgren återstår. Plus företag. Plus privatsponsring. Detta är ett stort arbete. Och jag är så himla glad för all hjälp jag fått av Karin Smed och att Elizabeth varit med och färdigställt. De har varit viktiga i alla vi kommit så långt som vi gjort.

I eftermiddag ska jag tillsammans med Ulla ta emot 30 pensionärer från Hällefors. De ska dricka glögg i Dagsverksstugan. Jag tror att det blir solsken och att det blir plusgrader.

Återkommer. Hörs!