Magnus

Magnus Wetterholm foto Dragan Popovic

MAGNUS WETTERHOLM.. Konstnärlig ledare för Stadra Teater

Det går med fog att säga att Magnus är den som varit med sedan starten 1998. Med idén om att skapa en teater där kvalitet, förankring, livsglädje fått vara ledord.
Magnus har fått sin teaterutbildning på Skara Skolscen och på Teaterhögskolan i Malmö.
Från denna utbildning finns arvet från Staffan Göthe och Leif Forstenberg som fått fortplanta sig i uttrycken vid Stadra.

Efter utbildning gjorde Magnus Sveriges första Jacques Brel föreställning i Malmö. En produktion som fått leva vidare och som spelats på bland andra Östgötateatern, Mosebacke Etablissemang och på Stadra.
Förutom Östgötateatern har Magnus arbetat på Bruksteatern i Malmö, Blekingeteatern, Helsingborgs Stadsteater, Folkteatern i Gävleborg, Skaraborgsteatern, Teater Västernorrland, Norrbottensteatern.
Magnus har också arbetat som estradör på cabaréer och vid event.
År 2004 gjorde han titelrollen i SVT:s serie Lokalreportern.

På Stadra har rollerna varit skiftande och många slag, bland andra Johan Olof Wallin, Mannen i Stulet nyår, Alexander Sjövall i Ett resande teatersällskap, Gustaf III i Kungens komediant, Illustratören i Den itusågade damen, Hjalmar Söderberg i Vill ha dig, Gertrude Stein i Den fjärde rosen, Edvard Persson och Ivar Harrie i Hör musiken söker efter orden, Zettergren i Revykungen och Lars Wivallius i Efter mitt eget huvud.
Idag är den konstnärliga verksamheten av att leda Stadra Teater ett viktigt uttryck för Magnus verksamhet.

Showreel

Foto Dragan Popovic