MAGNUS WETTERHOLM. Hjalmar Bergman i Hjalmar och vår Herre, konstnärlig ledare av Stadra Teater

Det går med fog att säga att Magnus är den som varit med sedan starten 1998. Eftersom Magnus från början burit på idén att skapa en teater där kvalitet, förankring, livsglädje skall vara ledord och huvudsakliga drivkrafter. I myllan av Scenskolan i Malmö och de tre pedagogerna Staffan Göthe, Leif Forstenberg och Barbara Wilczek Ekholm har Magnus byggt vidare på detta arv och utvecklat scenen till vad den är idag.
Magnus, idag 62 år, är född i Gyttorp och Nora. Vid 17 års ålder flyttade han till Karlstad för en gymnasieutbildning vid Musiklinjen. Därpå följde utbildningar vid Skara Skolscen 1976-1977 och Scenskolan i Malmö mellan 1978-1981. Utbildning i Malmö ledde fram till Sveriges första Jacques Brel föreställning, en produktion som fått leva vidare och som spelats på bland andra Östgötateatern, Mosebacke Etablissemang och på Stadra. Förutom Östgötateatern har Magnus arbetat på Bruksteatern i Malmö, Blekingeteatern, Helsingborgs Stadsteater, Folkteatern i Gävleborg, Skaraborgsteatern, Teater Västernorrland, Norrbottensteatern. Magnus har också arbetat som estradör på kabaréer och vid event. 2004 gjorde han titelrollen i SVT:s serie Lokalreportern.
På Stadra har rollerna varit skiftande och av många slag. Nämnas kan Johan Olof Wallin, Alexander Sjövall i Ett resande teatersällskap, Gustaf III i Kungens komediant, Hjalmar Söderberg i Vill ha dig, Gertrude Stein i Den fjärde rosen, Edvard Persson och Ivar Harrie i Hör musiken söker efter orden, Zettergren i Revykungen, Lars Wivallius i Efter mitt eget huvud, Axel i Apelsinträdet och Curry samt Karolina i Flickan i frack.