Lunchpaus. Jag är alldeles uppskruvad. Idag har vi vårt första trampa igenom. Det skulle ju bara vara trampa igenom men vem fasen kan stoppa denna hord av vildhästar som rusar fram på scenen. Det är roligt och det är mycket mycket nyttigt att gå igenom pjäsen på detta sätt. Både för Johan och för oss på scen och för alla andra. Man får en klar uppfattning av vad som finns, hur mycket det är som fattas, det blir lättare att plugga text och det inbjuder till att hitta sina viljor och förstå ens hinder. 

Det är många barn med. Idag kom Klaasens barn med, de kom ju hem från Holland igår. Roligt att se dem, och jag tror att Elvira S är jätteglad, att få en kompis. Barnen får dubblera idag, två Erik, två Cecilia etc. För att de ska få komma in och också uppleva helheten. 
Visst kan det smälla ibland, visst kan någon sura, visst kan någon gå in och bryta replik. Men vad fasen. 
Ikväll ska jag på middag på Saxån. Gunvor U fyller 90 år och Carl Jan ordnar hennes födelsedagsmiddag. Cleas-Göran och jag ska dit. Middag vid 18.00 så är det så att jag jobbar till 17.00 så blir det snoigt. Men det har jag räknat med. 
Nu ska jag ut i solen och lugna ner mig ett ögonblick, innan vi startar om en kvart.