Solen skiner, det är vår! Så ljuvligt det är med denna årstid, jag verkligen fröjdas. Att få se alla blommor, att få se alla träden slå ut. Det har ju också medfört att jag tagit mig ut på morgonpromenader igen. Finfint för kroppen, vet du!

Och så tänker jag tillbaka på min lillresa till norra Tyskland, nu i påskas. Så oerhört stimulerande och så oerhört bra att ha på näthinnan. Stralsund, Greifswald, Rügen, Usedom. Dessa alléer på Rügen, det hade jag inte väntat mig. Och inte heller att Bintz skulle vara så fashionabelt och elegant. När jag nu håller på med sommarens produktion så återkommer jag hela tiden till dessa gamla svenskbygder. Senast idag, när jag på morgonen läste vidare i boken om Axel Oxenstierna, då visserligen om Wismar men det är i närheten i alla fall. Gustav II Adolf landsteg i Usedom när han tågade ner i Tyskland. Så många berömda svenskar som studerat på universitetet i Greifswald. Och visst var det en liten rekreationsresa men absolut också en studieresa. Våra kontakter över Östersjön som jag aldrig upphör att fascineras av.

Idag ska jag hem till mig på lunch, de kommer och ska hamla träd. Kommer att förändra utseende och göra det mer luftigt. Visst kostar det en hel del men det är nödvändigt.

Helgmarknad i Greifswald. Det röda rådhuset. Dekorationen är ju rätt rolig!

Mil efter mil med dessa alléer ute på Rügen! 

Kurhotellet i Bintz. Flott som bara den

En av skyltarna i Greifswald. Här gick det att gå på upptäcksfärd

Det otroliga stadshuset/rådhuset vid Alter Markt i Stralsund. En upplevelse.