Vad tar man till inför allt ont?

Ja, hur står man ut att vara till när det hemska händer i världen och runtomkring. Dessa bestialiska mord i Paris för mig och så många andra att blir förtvivlade. Vad göra, hur stå ut? Det är konsten som motståndet, får man tänka. Det är konsten och humaniora som vi ska ta till, tro på, härda ut med. För att göra världen en aning bättre.

Vem tror sig kunna ta rätten att döda någon annan? Ingen har rätt till det. All utveckling och mänsklig kontakt skall ske genom möten, inte inte inte genom att någon säger det är bara jag som har rätt, alla andra har fel, därför har jag rätt att bestämma över andras liv.

Det är knappt jag orkar ta in det hemska i Paris. Ska det nu även sprida sig. Läste lite grann att man gett sig på en Kosherbutik. Om det nu verkligen är sant. Nyheterna uppdateras hela tiden.

Lyckats få ihop ett sponsorbrev riktat till en VD och ett företag. Som jag dragit mig för det. Men vid avstämning fick jag till svar att det var ett mycket bra brev. Tack och lov. Här på Teaterfoajén råder en sådan tystnad. Det är faktiskt välgörande, jag märker på mig själv att jag får lugn och ro när jag jobbar.

Idag vara andra dagen som jag kom iväg till ett gym för träning. Känns som en seger mot en kropp som gått ner sig. Skärpa, det är mitt ledord och det jag vill uppnå. Skärpa i kroppen, det är det jag längtar efter.