Magnus i prologen av Den ljufva tiden, Ylva Eggehorns första pjäs för oss. Jag spelade Johan Henrik Kellgren. I pjäsen var jag redan död (1809 som den utspelade sig, Kellgren dog 1795) alltså fick jag göra entré som ett spöke. Kul!

Foto: Kajsa Grebäck

Stilla kväll. Jag fryser och andas konstigt. Hoppas vid min Gud (i skolan lärde jag mig att Gud stavas med stor bokstav, det sitter i) att det inte är något allvarligt. Har som vanligt inte tid med någon sjukdom just nu. Har inte tid.

I dag har jag börjat angripa Kulturrådsansökan. Det som är bra nu är att jag har ett hum om hur det ser ut, och framför allt att jag kan använda mig av gamla ansökningar som mall. Exempelvis det partiet som handlar om medverkande, med antal år i yrket, skolor etc. Det finns där för dem som ska vara med till i år och som medverkat förut. Men som Jochum sa per telefon, det viktigaste är att formulera vad vi vill konstnärligt, hur vi vill beskriva vårt skapande. Där måste jag lägga ner mycket kraft.
Promenad i morse, lite över sju. Det är inte det lättaste att tvinga sig ut på en stärkande promenad när det är fullständigt kolsvart ute. I dag blev det 40 minuter längs med Finnåvägen. Jag fantiserar tyvärr om vad som kan hända mig. Det dyker upp djur, jag ramlar och slår mig, det kommer en bil och kör på mig. Men samtidigt har jag haft denna sköna förbränningsmotor, av att bränna fettet på magen, som har fått mig att gå snabbt. Nu vågar jag kanske inte gå ut i morgon med tanke på att jag inte känner mig bra.
Första turen till Nora idag, ner på möte för valberedning om Ljusstråk. Katarina Sandberg, Barbro Bolin och jag, utvecklande samtal. Inte så mycket jobb i år, det är många som sitter kvar.
Andra turen var för att gå på möte om det nya Utvecklingsbolaget i Nora. Jag lade fram frågan om Nora teater, det är Utvecklingsbolaget som äger frågan har det blivit mig sagt. Verkade vinna anklang.
Jag tänker inte jobba så mycket mer ikväll, det är bättre att jag kommer i säng och orkar upp någotsånär tidigt. Det blir ingen promenad i morgon med tanke på hur jag känner mig.
Ansökningar, ansökningar, ansökningar. Det är det som gäller. Plus samtal.