Jag har kommit ifatt någotsånär sedan återkomsten. Det som dock tickar inom mig och som jag måste strukturera är textarbete. Håller på men jag behöver mer linje rakt fram och som sagt struktur. Det blir intressant att även skriva texten. Än så länge har jag inte kommit igång med att vara ute och gå med den. Nya upptäckter görs dock hela tiden. Aha, står det ett sånt ord där. Aha, vad representerar det ordet just nu?

Det kommer bli roligt när alla kommer, det vet jag. Då blir här liv, intensivt och utvecklande. Jag får inte glömma bort, inte glömma bort, inte glömma bort att det är detta jag arbetar för. Det här är det jag i grunden vill. Som jag verkar för under ett helt år. Få jobba med en roll, få spela, få möta publik, skapa liv här. Viktigt.
Har suttit och läst i År från År, pappas dagbok. Det är ju bara sporadisk text, jag tycker det är ok efter hans bortgång för sju år sedan och skäms inte över det. Att läsa vad han skriver får mig att förstå honom lite mer, se vad han gjorde, vilka som var vänner. Och det finns skrämmande saker som fick mig att tänka till, tänka till, tänka till, tänka till. Vill inte skriva om det nu. Tids nog kommer det. Men visst ger det mig pusselbitar till att förstå min omgivning och förstå mig själv, varför jag handlar på ett visst sätt. Blir man någonsin fri sitt ursprung. Kan man förhålla sig neutralt till det som varit?
Sol ute, jag ska ner och öppna dörrarna till teatern så det kommer in luft. Det är mycket vackert här!
Om jag får tid ska jag måla de lagade trädgårdsmöblerna. Denne fantastiske Stig J har ett hjärta av guld och har hjälp mig. Till det hans enormt trevliga sätt och att uppstår spännande historier med honom.