Första akten av det bearbetade manuset kom igår. Jag är helt förhäxad. Helt trollbunden. Det är så att jag inte kan sträckläsa utan bara en bit i taget. För ett tag sedan satt jag och bölade. Agneta Pleijel är på gång att skriva något som kommer bli riktigt riktigt bra. Som jag tror kan säga tjong i bataljongen i mellangärdet. Sådan här kickar gör att jag mår riktigt bra. Det ger energi och en stark tro på det vi ska göra i sommar. Pjäsen ska ju heta Efter mitt eget hufuvde – i nådens år anno 1629.  Får vi till det med 1600-tals kläder så kommer det att stänka till ordentligt.

Annars är det förberedelser inför i morgon, när Marie-Louise Danielsson Tham gör vår andra föreläsning kring 1600-talet. Mat och hygien står på tapeten. Det börjar fylla på med folk, hoppas på lika många som senast.

Vi lägger väl ut en liten bild också, en selfie från förra året, Magnus i logen, med manus i vänta på föreställning.