Magnus som död J H Kellgren, som kämpar för att få av sig dödens fisknät, fäst på kläderna. Från Den ljufva tiden av Ylva Eggehorn på Stadra 2006. Foto: Kajsa Grebäck

En riktigt stimulerande arbetsdag med Hanne. Vilken fin tjej hon är, kommer bli så bra som producent. Jag får för mig att hon snappar väldigt snabbt. Hon verkar vara som ett läskpapper, med den skillnaden att läskpapper inte kan omvandla till något annat. Så det var nog en dum liknelse. Men snabb är Hanne, och hon verkar få idéer hela tiden.

Lite knepigt att sätta in någon i arbete, det är så mycket som är givet, för vi har utarbetat tänkesätt och rutiner genom åren. Och vi ska föra över kunskap. Det var mycket att förmedla idag, mycket att få ihop, väldigt mycket att förklara av vad jag tänkt hon ska ta i från början.
Fick plötsligt en flaschback från när vi spelade in Lokalreportern och jag spelade titelrollen. Och jag blev alldeles alldeles varm i kroppen. Det var sommar, man åkte ner för att jobba i Västergötland. Jag såg miljöerna, och filmteam framför mig, Håkan Lindhdé regissör, Peter M fotografen, Anna som scenograf och på miljöer, Malte Forsell som producent och Frida Asp och…… Ja så lycklig jag var som fick det jobbet. Om man skulle lägga ut en beställning på något sådant igen.
Igår var det inslag på Kulturnyheterna om att Stadsteatern köper upp pjäsrättigheter och ligger sedan på dessa utan att för den skull sätta upp pjäsen. Och så var det intervju med Berit Gullberg från förlaget. Inspirerande att se. Men inte inspirerande ifall Stadsteatern som har sådan resurser gör på det sättet.
Och tänk, Malin har fått en spelning i samband med Vitterstråk i Bredsjö. Hon skickade SMS att hon spelar däruppe ikväll klockan halv tolv. Lite sent att åka ända dit upp men jag gör det ändå.
Magen bara krånglar, den svider, och den bråkar. Jag blir så matt, värken i magen gör att jag förlorar så mycket energi. Men jag måste jobba vidare i helgen.
Snön har mycket mycket långsamt börjat töa men det är långt kvar.