Igår hade Gunilla Röör premiär på Gertrude Stein föreställningen på Stockholms Stadsteater. På Kulturnyheterna på radion så recenserades den och fick mycket gott mottagande. Jag är rätt så nyfiken på att se uppsättningen. Men jag tror inte jag är mogen för det förrän vår uppsättning är färdigspelad. Det är stora förlopp jag ska gå igenom varje spelkväll och jag känner att jag är osedvanligt trött efter varje föreställning, tröttare än jag brukar vara i vanliga fall. Men det tyder väl på något bra, att man ger sig in i föreställningen med hull och hår.

Stillheten råder här på Stadra idag, när alla andra är iväg. Bara jag i huset och tystnaden ringer i mina öron. Mycket nyttigt för Magnus det här, mycket nyttigt. Igår var en sådan dag igen då jag kände det som så svårt att varva ner. Hur gör man när man kopplar av??? Hur gör man när man är ledig??? Är det tillåtet att vara ledig eller går bara livet ut på att arbeta?? Det blir välgörande för mig att åka på semester när säsongen är klar.
Jag vet att förutsättningarna är så och att jag själv valt det, men jag måste säga att jag även blir så trött när jag ska driva hotell och restaurang verksamhet. Detta uttryck får stå som en sinnebild för all representation vi har efter föreställningarna. Varje kväll är det någon som vi hälsar på och träffar på Verandan. Och det får jag säga, snart så tål jag inte ens tanken på dessertostar och kex. Inte om man ska äta det varje kväll. Nu har jag även en fri vilja så jag kan gott och väl säga nej. Men när det är uppdukat på bordet så………
Tystnaden ska få ringa i mina öron ett tag. Jag ska tvätta ögonen ute på Verandan för mig själv också.