Tisdag morgon. En otrolig stillhet över Grecken. Som en spegel ligger sjön och andas. Det känns så, som om sjön andas. Jag kan se skönheten ibland, att det är svindlande vackert här vid Stadra. På det sättet är jag oerhört, oerhört privilegierad, att få skapa vid denna plats. Men det har sitt pris, det ska gudarna veta.

Idag svävar jag fortfarande en bit över marken, efter gårdagens två besked som fick mig att hoppa och skutta. Dels positivt besked från Sparbanksstiftelsen Bergslagen, dels positivt besked från Svenska Akademien. Nu är det en bit till, sedan är vi klara med allt.
Ikväll är det avslutning på Stadra Scenskola. Undrar vad jag kan göra för ungarna, om jag kan göra något. Tycker det är lite högtidligt att få se dem. Så de har utvecklats sedan man lärde känna de första av dem. Tänk på Kasper, tänk på Mimmi, på Alva. Detta arbete, och allt arbete här vid Sommarscenen kommer ge barnen minnen som de bär på hela livet, oerhört viktiga minnen.
Hanne är på gång med utskicket och jag är så glad för det. Hon har god kontakt med Anders på tryckeriet och hon satte in bilder i ”dragspelet” så att det blev väldigt snyggt. Det blir en ny form av utskick och det ska bli väldigt spännande att se hur publik reagerar.
Idag kommer Bertil Nyström förbi vid tolv, för att tala om hans film om Platon som vi ska visa här. Det ska bli så roligt och spännande att se vilket rum han föredrar och vill ha. Tycker att vi har spets på så mycket av det vi gör.
Jag får återkomma, nu ska jag ”kasta vatten på kroppen”. Alltså duscha.