Söndag eftermiddag. Teaterfoajén Nora.
Snö. Lite lätt, lite grann. Annars svart ute, svart svart svart……

Visst har jag tänkt på att få igång bloggen igen. Annat har kommit ivägen, jag har inte fått till det.
Men nu tänkte jag såhär. Denna blogg vill jag dedicera till galenpannor på resan. Det kan nog tända mig för att komma igång med skrivande ordentligt.

Vad är en galenpanna då? Ja för mig är det väl en person som hela tiden tror på sin sak och vågar gå sin egen väg. Som vågar bjuda på sig själv. Som bara fortsätter. Jag ser det alltså väldigt positiv när en person är en galenpanna. Jag önskar fler galenpannor i världen.

Så är då även Ingrid Sindahl ur tiden. Fasen så onödigt, så onödigt, så onödigt.
När jag lyssnade på Bernt Lindqvists minnesord över Ingrid Sindahl, då tänkte jag, Ingrid det var en sann galenpanna. Hon trodde så stenhårt på Teater Freja, hennes skapelse, och allt vad Freja står för. Fasen att hon skulle dö, bara 62 år gammal. Det är så intagande och så charmerande som Bernt berättar om henne. Kedjerökande, uttröttande med hur långa mail som helst som bombarderas till media. Hårt arbetande. Och så detta, att hon fick medlemmarna i Freja att kunna samarbeta och göra saker som läkarna sa att det kommer det aldrig klara. Där gick hon bara tvärt emot all expertis. Hon verkar ha gjort allt detta med kärlek. Och det är väl det enda som räknas, när vi gör saker med kärlek och med passion. Inte för att jag pratade med henne så mycket under de senare åren. Men likafullt, där står hon för mitt inre så levande och jag återminns min egen tid i Malmö på Bruksteatern. Och på Fredman. ”Ja det var en härlig tid, ja då kunde man dansa” som Barbro Hörberg sjöng på Barbaras berömda melodi.

Jag har just förfärdigat ett brev till Marika Lagercrantz, jag skickar ner vår redovisning till henne. Förhoppningsvis kan den landa i någon god jord på ambassaden i Berlin. Förhoppningsvis.

Det verkar som att jag har en någotsånär god arbetsförmåga idag. Det har varit tungt ett tag, svårt att få upp fokus, alla samtal och mail som ligger efter. Men idag så.

Det kommer fler berättelser om galenpannor. Det lovar jag.