Ja, så kommer min nya föreställning att heta. En föreställning med flera av alla dessa underbara sånger jag haft här genom åren. Håller på att jobba med det här för fullt, förutom då att få klart redovisning samt att skriva ansökan inför nästa år. Allt tar sin tid, det infinner sig ett visst lugn när jag är här på Stadra, och det behövs.

Rent konkret får jag ner i en mapp, samlar in alla texter. Få med så mycket av noter som det bara går i en pärm. Sedan ska jag jobba med Anders i slutet av månaden, vi får ner musiken i rätt ordning på föreställningsdatorn. Efter det går det att börja bygga kittet – mellantexter, och se mer på struktur. Det är ett roligt arbete, och jag kommer att ha roligt när jag får jobba själv, och jobba i mic. Ska ha det på plats i Nora, där är rummet bra att jobba i.

Wallin, Kellgren, Blanche, Edvard Persson (!), Karlfeldt, Brel (!!), Rilke. Inte fy skam. Och som sagt, denna vansinnigt snygga musik. Risken är väl som vanligt att jag blir för rörd, har för lätt att ta till tårar.

Någonstans i mitt inre finns ett stort stråk av sorg, ibland vill det välla upp. Jag hoppas att detta är ett bra skapande material, som får finnas där under ytan av allting.

Magnus avslutar Mathilde av Brel foto Elizabeth Franzén

Magnus avslutar Mathilde av Brel
foto Elizabeth Franzén