Annorlunda scenerier: Fram emot trettondagshelgen red magister Andreas Ekmarck genom Bergslagen. Han var sänd att för gunstbenägne gynnare och synnerligast för herr greve och hovmarskalken Hans Brenner på Larsvik tillkännagiva en märklig händelse vid stundande Knutsmässa, då latinskolans lärare assisterade av några ärbara mamseller ärnade till allmänhetens förlustelse uppföra herr de Voltaires sorgespel Zayr.
Ur början på Knutsmässo marknad av Hjalmar Bergman.

Bilderna från Stadra Sommarscens uppsättning En bergslagskomedi med Hjalmar Bergman 2002 där den ingick.
Foto: Helene Ortman
*
Sliter med tonsättaransökan för KUR, den ska vara inne 15 feb. Den är så svår att få grepp om, man får tänka till flera varv för att veta hur det både inbegriper komponerad musik och samtidigt hela produktionen.

Jag längtar efter en producent.
Jag vill ha en producent.
Någon som kan vara med och producera.
Tystnad råder omkring mig. Visst, det är bra för tankeverksamheten. Jag tror att det blir nattarbete, det verkar inte bättre. Igår fick jag iväg ansökan till Letterstedtska i alla fall. När ska jag hinna med att dra i producerandet av trollerifestivalen. Måste in och jobba med nordiska pengar där, ambassaderna bland annat.
Ett riktigt roligt möte med Kristina Henriksson på Grythyttans Herrgård idag. Hon bjöd på galant lunch i ett stilla vackert snölandskap. Vi han med ett samtal och det är ju inte så vanligt idag. Gick in på diskussioner om samverkan med teaterpaket. Jag har en förhoppning att få med flera hotell och boendeanläggningar i Hällefors kommun på paket, nu när turistbyråns inte är kvar. Kristina och jag verkar tala samma språk och vilja dra åt samma håll. Alldeles utmärkt. Konkreta arbete som ska leda till resultat utifrån begreppet Kultur- och Måltidsväg 244. Vi hann tala lite om original här i trakterna och det är ju alltid, alltid roligt. Nog har det funnits personligheter i Bergslagen alltid.