Det var verkligen en underbar och stimulerande och tankeväckande och upplyftande utställning. För i lördags så såg jag Louisianas Picassoutställning. Men så roligt det var. ”Fred och Frihet” heter den, speglar Picassos liv och gärning under och efter andra världskriget. Hans sätt att måla direkt på en vägg, utan några som helst förlagor eller skisser, gjorde ett enormt intryck på mig. Likaså att han hämtade inspiration från äldre konst, som ”Frukost i den gröna” och ”Sabinskornas bortrövande”. Som han sedan omvandlar, förvandlar, ger en egen innebörd.

Lusten att gå omkring i hela konstanläggningen och kombinera konst, skönhet med stimulans drar hela tiden en storpublik. Massor av svenskar är bland annat där. Tankarna när jag såg detta var många, det blev självklara reflektioner över mitt skapande vid Stadra. Varför folk kommer dit, vad de vill uppleva, hur det vill njuta. Det är verkligen inte bara att ”riva av” utan det är så mycket mer.
Väldigt roligt att se och möta Ba. Hennes vitala tanke, hennes snabba svar stimulerar mig.
Nu gäller det att få upp snurren inför helgen. Det är mycket, mycket som ska bli iordning till denna middag då Lars E med hustru kommer. Vi blir tio till bordet. Jag har varit noggrann med att säga till alla att det kommer vara ett arbetsmöte, fast i trevliga och angenäma former.
Lite mer med företagssponsring har jag fått klart. Mer återstår. Längtar efter att ha fått avklara hela denna bit. För att få ta tag i andra saker som hela tiden växer som ett berg över mig.
Dock ska jag vara medveten i mig själv att jag faktiskt får klart saker, att det faktiskt går framåt.