Ikväll ger vi den andra av våra föreläsningskvällar ”Nyfiken på 1600-talet”. Marie-Lousie Danielsson Tham. Det kommer blir roligt och spännande. Förra gången, när Agneta var här, så hade vi ju 85 personer i publiken och jag fick springa som en tätting för att få fram fler stolar. Kära nån, så slut jag blev. Kanske det inte blir riktigt lika mycket folk ikväll, men jag tror säkert bortåt 50 pers.

Marie-Lousie har jag ju känt några år. Tycker hon är en stark person, intressant gestalt och lite skruvad, vilket är något positivt för mig. Mat och hygien på 1600-talet, blir det. Jag vet att jag allt som oftast blivit förvånad och hajat till när hon beskrivit något eller uttalat sig. Det tror jag hon kommer att göra ikväll också.

Jag sitter för tillfället i Teaterfoajén, snart ska jag upp till Stadra och med hjälp av Ingvar och Sven-Erik ställa iordning efter Vinterscenen. Behöver inte ta hur mycket tid som helst, men det ska göras.

Därefter blir det ju att arrangera och få iordning till kvällen.

Hoppas att det blir lika lyckat som förra gången!!!!

Här en bild på de barockstolar och den gyllenlädertavla som vi fått låna in av Leif och Annika på Lages tapetserarverkstad. Två helt lysande hantverkare och konstnärer i sin genre!!!