Foto: Dragan Popovic

 

Guidade turer i Landet Stadra

Välkomna till Stadra herrgård och Stadra Teater med dess vackra omgivningar. Här får asjälen syre och här kan man njuta av en sinnlig och trolsk plats i Bergslagen.

Under tisdagar och torsdagar i juli guidar Stadras konstnärlige ledare Magnus Wetterholm på kända och okända platser på Stadra. Genom olika berättelser får den gamla bruksherrgården, byggnadsminnesförklarad sedan 2007, så ges liv och berättelser med sanning som utgångspunkt men med kryddade historier fantasin.

Följ med runt i parken bland våra skulpturer, känn hur det är att beträda vår scen, kanske vi tar en tur till det mystiska kostymförrådet, troligtvis ser vi Badhuset, det bedårande huset invid sjön Greckens strand. Stadra är en pärla där himmel och sjö möts i ljusblått.

Alla tisdagar och torsdagar i juli klockan 16.00

Guidning med vackert uppdukat kaffebord 200:- 

Biljetter genom: Stadras Foajé 0587-311 305 – Nora turistbyrå – www.nortic.se 

Ungefär 1 timme och 15 minuter.

 

Foto: Dragan Popovic

 

Föreställningar på Stadra Teater 2020

Under sommaren 2020 kommer vi ha fyra olika konstnärliga ingångar för att låta Stadra Teater förbli levande och för att synliggöra platsen Stadra. Vi tänker också framåt….

 

  • Vi kommer att skicka ett antal olika hälsningar från oväntade platser till publiken. Det kan vara från sjön, i en gammal vagn, från en jordkällare eller från en vind. Allt för att skapa merkänsla för er i publiken. Tittare kommer att få möta många av våra medarbetare. Vi lägger främst ut på fb men även genom nyhetsbrev.
  • Vi kommer att börja repetera höstens stora satsning – den nyskrivna monologen Det kom som mycket emellan. Med Ylva Eggehorns poetiska pjäs blir detta invigningen av Bergslagens minsta teater, vår lilla scen i Stadras Foajé i Nora. Publiken möter en man som vill göra allt för att röja upp i sitt liv – men det kom så mycket emellan. Och minnet av kärleken får tiden att stanna. Berörande, rolig, visionär.
  • Vi påbörjar arbetet med vår jubileumsbok Stadra Teater 25 år. Den ska komma ut till 2023, vara sprängfylld med vackra bilder och minnesvärda foton. Svårigheterna för oss är ju att välja bland alla tusentals stannade ögonblick som berättar om allt som skett på denna scen och vid denna plats. Vi hoppas få med texter av många namnkunniga personer som på olika sätt varit knutna till Stadra. Denna bok avser att vara Till lust och till fägring, en glädjefull bok att lägga fram på bordet för njutning och att bli varm av.

Stadra Vinterscen 2020

För tolfte gången i rad ger vi, i februari, vår unika Stadra Vinterscen. I år heter vinteräventyret Gösta Berling på svag is. Föreställningarna ges lördagen 22 och söndagen 23 februari. Publiken kommer att få möta samma ensemble som gav Ispiruetter med Gustaf Fröding, den föregående vinterns stora framgång.

Selma Lagerlöfs bok är en av de stora litterära hållpunkterna i vårt land. På vår vinterscen vill ensemblen locka in publiken i hennes värmländska 1820-tal, det som Selma Lagerlöf beskrev med passion, vildhet, spänning, sorg och med stor glädje. Ingen generation tycks få nog av denna långdansen kring Lövens långa sjö.

Vinterscenen ramas in av marschaller, eldkasar och varm buljong i pausen. Det är en skönhetsupplevelse som får värma frusna februarisjälar.

Medverkande: Magnus Wetterholm, Eva Haldert, Lasse Forss samt Barbro Järliden.

Föreställningen spelas:           22 & 23 februari 2020

                                                       Lördag  – Söndag kl 17.00        

Priser:     Ordinarie: 200 kr     Stadravän: 150 kr     Ungdom: 80 kr (upp till 19 år)

Foto: Anders Nord