Ispiruetter med Gustaf Fröding

     Ispiruetter med Gustaf Fröding 

Stadra Vinterscen ger i år två föreställningar om kring Gustaf Fröding, en av Sveriges mest älskade diktare och ordkonstnärer. Han är en gigant inom svensk poesi och hans förmåga att få språket att sjunga är storartat. Det är inte att undra på att han under många decennier har blivit älskad och nått fram själen hos oss svenskar. Under dessa två kvällar kommer publiken att få möta flera stora dikter som kommer att framföras av skådespelarna Magnus Wetterholm, Eva Haldert och Lasse Forss. Längs denna poetiska väg med Gustaf Fröding så kommer aktörer och publik även att guidas av Barbro Järliden, en av de stora kännarna av diktaren, då hon gör nedslag i Fördings liv med berättelser, anekdoter och historier om ett öde som på många sätt angår oss alla.

Vår vinterscen går alltid av stapeln sista helgen i februari. När publiken anländer möts de av marschallé, av eldkasar med flammande lågor och i pausen serveras värmande buljong och välsmakande knäckebröd från Grythytte Qvarn. Det är unikt att ge den typen av evenemang när vintern biter i skinnet och då vid en tidpunkt av året när vår längtan efter sommaren är så stark. I publiken sinne sätter sig föreställningar som ett berusande vinterminne. De handskvaderade  applåderna, synen av ångande repliken under en föreställning i stearinljusets sken, i magisk miljö som Stadra uppvisar, lever kvar i skinnet hos publiken under långt tid efter att föreställningarna klingat av. En vinterdag får kanske publiken till och med höra vargars ylande längtan och rop. För på Stadra kan som helst hända.

Föreställningen spelas på lilla scenen, ta på varma kläder!

23 februari och 24 februari kl 16.00

Priser:     Ordinarie: 200 kr     Stadravän: 150 kr     Ungdom: 80 kr ( upp till 19 år)

Hjalmar och vår Herre

Hjalmar och vår Herre en nyskriven musikalisk pjäs av Ylva Eggehorn.

Hjalmar Bergmans boktitel Farmor och vår Herre är bekant för många. Och den titeln ville vi låna till nya teaterfantasterier på Stadra. Så följ med in i vår nya berättelse, den fantasi om hur författaren Hjalmar Bergman möter gestalter och personer från ett omtumlande liv, i en historia där man aldrig kan veta vad mötena för med sig. Till och med Oscar Wilde kommer att dyka upp.

Med andrar ord, häng med till det heta Berlin år 1928. Hjalmar har just anlänt till ett hotellrum för att få lugn och ro kunna skriva på den nya boken. Åh, denna ständiga pengakamp jagar honom titt som tätt. Nu är han i världsstaden Berlin, där det finns ett sammelsurium av lockelser, en stad där det fria livet kan levas och med allt som hör till. Tiden på rummet blir något alldeles nytt för Hjalmar, som plötsligt får möta de gestalter som han skrivit. Är det möjligen demoner från hans inre. Och där finns även männen med sin farliga lockelse.

Stadra Teater uppsättning sommaren 2019, blir en berättelse där publiken får möta samma ensemble som spelade sommaren 2018. Det blir ett antal skådespelare och musiker som så sannerligen vill berätta en historia och som vill sjunga och dansa. Vi utlovar en underhållande, glädjefull och berörande uppsättning som kommer få handla om att älska, om drömmar och om att sträva, om livet och om allas vår stora längtar. 

Regi Karin Jonzon Parrot,    Scenografi Ebba Forstenberg,    Kostym och mask, Agneta von Gegerfeldt,    Skådespelare och musiker, Sofia Berg Böhm, Bodil Granlid, Rune Jakobsson, Magnus Wetterholm, Eva Haldert, Lasse Forss, aktörer från Unga Stadra, Johan Graden samt många till    

 

Föreställningen spelas:           5 juli – 11 augusti 2019  

Onsdag – fredag kl 19.00         Lördag kl 17.00        Söndag kl 15.00 

Priser:     Ordinarie: 370 kr     Stadravän: 290 kr     Ungdom: 160 kr (upp till 19 år)