PROGRAM 17-21 aug

Stadra sommarens sista vecka blir fantastisk!

Magnus presenterar ”Vi foro västerut…”

 

Claes-göran_IMG_2125 kopiaOnsdag 17 augusti  kl 19.00  ”Vi foro ju åt väster …”
Claes Göran Wetterholm, fartygshistoriker och författare.

En berättelse om emigration, migration, om resande och ett sökande efter ett bättre liv – kanske inte alltför olikt vad som händer idag.?  Claes Göran har gjort många uppskattade föreläsningar på Stadra. Hans specialområde är Titanic.

Magnus presenterar ” I sura strömmingars sällskap”

superstar Stefan J18 augusti kl 19.00  ”I sura strömmingars sällskap” av och med Stefan Jansson och musikerna Johan Renman och OlaJansson

I samband med surströmmingspremiären bjuds på denna förställning som innehåller verbala krumsprång, musikaliska klacksparkar och kanske klarsynt allvar. .
Stefan Jansson från Lindesberg har fått många epitet, ”vår tids Karl Gerhard”, eller ”en klar efterföljare till Hasse & Tage”. Säkert är iallafall att hans texter förtjänar att lyssnas på!
Föreställningen är ca 2 x 45 min plus en paus. Spelas på den Lilla Scen, med sjön Grecken kluckande utanför.

Magnus presenterar Nordisk Magi

19 augusti kl 19.00 och 20 augusti kl 15.00 och 19.00   NORDISK MAGI!

MALIN_200*200 (foto Karl Larsson) kopia

_WEB.-Anders-Lilleöra_WEB.-Robert-jagerhorn-200x300

Malin Nilsson med vänner från Danmark – Anders Lilleöra och Finland -Robert Jägerhorn, ger oss en sprakande magisk show!  En magisk upplevelse på gränsen till varité och nycirkus…

Sedan 2004 har Malin framträtt som underhållare över hela Europa, och med jämna mellanrum i USA. Bland annat har hon uppträtt på ‘Kristall Palatset’ i Leipzig, gett 70 kritikerrosade shower på ‘The Magic Castle’ i Hollywood, underhållit på ‘Monday Night Magic’ i New York och på Drottningholms Slottsteater

Denna föreställning har ett speciellt stöd av Nordisk Kulturfond, Svensk – Finska Kulturfonden, och Region Örebro Län ”Kultur för barn och unga i Örebro Län- fokus nyanlända/asylsökande”

Magnus presenterar ..

21 augusti kl 15.00 och 17.30    Chanson D´amour – Rikard Wolff på Stadra

Wolff_2014_fotoThessing_litenEfterlängtad och efterfrågad. En av Sveriges största artister står åter på Stadras scen. Detta blir ett unikt tillfälle att få uppleva Rikard Wolf som får avsluta vår sommarsäsong med att sjunga och ge av hela sitt hjärta. Konserten är ca 1 tim och 20 min utan paus.