Stefan Jansson i Lindesberg får man då säga är otroligt illuster. Han har vivre och är otroligt underhållande. Idag blev det tillslut av med vår lilla Hasse Ekman filmklubb. Nu blev det ju tio stycken som först såg Flickan och hyacint och därpå Kungliga patrasket. Så vitt skilda filmer, i tema och ton. Den första från 1949 är så avancerad att den har ett lesbiskt grundmotiv. Tycker det är mycket vågat för att vara från den tiden och mycket oväntat att komma från Hasse Ekman. Eva Henning är alldeles utmärkt, men där finns andra skådespelare. Det var en fröjd att se Ulf Palme spela, denna gudabenådade röst som ju även var en så lysande skådespelare. Efter den filmen blev det Kungliga patrasket från 1945. En komedi, där Hasse Ekman hämtat inspiration från sin egen familj, (fadern Gösta Ekman!!!) och från teaterliv och från Hjalmar Bergmans Patrasket. Filmklubben ska fortsätta, dock inget datum bestämt ännu.

I morgon är det årsmöte för IKC. Därför är jag på Stadra. Satt in en stek i ugnen på låg temperatur som får stå och möra ett antal timmar. Det ska väl gå bra med allt, men det är en massa stök och arbete innan jag fått ordning på allt.

Rune åker på tisdag till Nepal. Lite avis är jag, eller det hade varit underbart att få resa med honom. Jag hoppas kunna komma iväg vid påsk. Vi får se vad som händer.