Från Objudna gäster – en musikalisk berättelse om konsten att skriva eller låta bli. Marika Lagercrantz första uppsättning här, Ylva Eggehorns andra pjäs. På bilden finns författare från författarhimlen: H Bergman, Lagerlöf, JO Wallin, Lenngren och Key, samt Keys husa Minna.
Foto Kajsa Grebäck

Annonsen i SvD kom fel. Den kom inte in i teaterbilagan som vi kommit överens om så jag blev lite lack. Ja det får man säga. Men nu är det ju inget att göra åt det, den sitter där den sitter på kulturdelen istället. ”Ja skit samma” som Momma säger i Den itusågade damen och som jag alltså hade som replik förra året. Annelie Richt på annonserna var mycket generad och bad om ursäkt flera gånger. Kompensationen blir ett extra införande i kulturdelen nästa söndag. Får vara nöjd med det.

Var ute och åkte skidor i en timme. Inte fel om man säger som så. Och ack så nyttigt för att fullfölja Bukfettet ska döden dö!
Samtal, bland annat med Agneta Ahlin, denna härliga skådespelerska. Mycket bra, mycket fin. Tyvärr har jag ju inget att erbjuda henne, synd. Det är en sådan konstig och fortfarande ovan situation för mig att ta ställning till folk som vill ha arbete. Säga bu eller säga bä.
Jag är så glad för att det ordnat sig med Hanne Wirde idag. Så glad. Mats G ringde och vi kan få in henne på praktik. Jag vill ha in henne så snart som möjligt och det finns inte medel nu att täcka upp hennes arbete. Min dröm är att det ska gå så pass bra för oss så det går att anställa henne fullt ut. Ja där gjorde Mats mig glad.