Det är en underbar kväll på Stadra. Absolut spegelblankt vatten, stillhet, vackert väder och en hel massa frid. Det gör gott för sinnet.
Efter repetitionerna idag har jag varit så trött att det först nu går att plugga text. När jag ser min markerade text blir jag rätt så skraj, att kunna sätta denna text. I alla år har jag gått i land med det, men jag har också fått arbeta mycket hårt. Det tar längre tid för mig idag än när jag var ung att få in texten. Den behöver tas om och tas om och tas om. När den väl sitter så sitter den stenhårt och det är sällan som jag behöver ta sufflering.

Det är både lått och svårt att repa. Av någon anledning kände jag mig trängd för ett ögonblick. Det kunde sedan gå över, men denna känsla av att vara trängd tog en massa energi av mig, och jag blev för den skull omåttligt trött.

Nu har vi haft middag, jag har vilat ett tag, och det kan vara tid att gå ut på Verandan och sätta mig med texten.

Platsen är också inspirerande för ett konstnärligt skapande. Det ska framhållas!