En absolut stillhet råder och gör gott i mina öron.

Klockan är förmiddag, jag har kostat på mig att ta det lugnt. Men snart ska jag sätta mig ner för att jobba text. Hoppas att jag kan vara utvilad, att jag kan på det där vitala sättet få in scener i huvudet. Det tar ju tid för mig med text idag (eller det har det nog alltid gjort) och denna gång är det så mycket som ska in. Har inte ett hum om hur mycket som redan finns där.
Har haft en kort facebook genomgång. Jag fick några kickar av vissa kommentarer och vissa bilder. Väldigt spännande att se hur det ser ut hos Lasse och Virginia i Rumänien. Blev paff över att Marita J verkar ska flytta. Roliga bilder från ön från midsommar med Christina W och Elin E. Jag upptäckte att det faktiskt var fler som varit ensamma, som inte haft en drös med folk omkring sig också, och det var ju bra för då var jag inte ensam om det.
Det blev ett fint midsommarfirande med byalaget här igår på dagen. Vi var väl omkring 75-80 personer och det tycker jag är bra. Festen blir av det klassiska slaget, varken mer eller mindre. Det är inget enormt pådrag men vackert och genuint och det gillar jag. Rune firade i Stockholm med Maggan och Per, tror att han hade roligt och att det var väldigt välgörande för honom att vara hemma.
Jag har gått och funderat mycket på blicken och sättet som Peter Bernövall kommenterade nästa pjäs. Det var med glädje och lite full i fan blick och med en förväntan som han sa att ha tycker det ska bli spännande att se mig spela en kvinna. Det verkar kittla folk, och jag tror att det stämmer. De plussar något av min energi och min intensitet med färgerna jag har på min palett. Jag hoppas framför allt att det kommer locka publik, och mitt intryck hittills är att vi kommer få folk. Det är nödvändigt. Vi måste ha in pengar.
I morgon ska jag inviga utställningen på Grythytte Qvarn. Lotta Lindblom ställer ut och jag vet lite grann vad jag ska säga. Det finns tid kvar att fundera och jag gör det här med glädje för Kristina Henricssons skull. Jag tycker ju så mycket om henne.
Idag har jag gjort mig av med blommorna efter premiären av Vill ha dig. Nu hade de gjort sitt. Och det kan vara skönt att slänga, skönt för att därmed gå vidare.