Det var en strålande fest på Saxån för Gunvor igår, hos Carl Jan. Jag tror att hon var mäkta glad för hela festen och för all uppvaktning. Det var mycket skönt att åka iväg på fest igår, efter vårt genomdrag, eller om det inte ska kallas för det utan bara genomtramp. Jag är mycket påverkad av detta genomtramp. Den stora fördelen och förtjänsten är insikten om pjäsens helhet, scenernas placering, vad det ena leder till efter det andra och hur jag kan fokusera på textpluggande. Det stora skrämskottet är hur jag ska gå iland med allt. Tiden är så knapp, jag är rädd att behöva ta i för mycket annat så att tiden inte räcker till för det sceniska arbetet. 

Än så länge i morgonrock. Snart ska jag ”kasta vatten på kroppen” så att jag kommer igång med arbete. Det kommer komma folk också, Märta – första gången jag ser henne efter hjärtattacken. Det blir kul att se henne, verkligen. Sedan är det syssling Henrik och kanske Madeleine och Gunvor. Efter festligheterna igår. 
Parken står i sin prakt. Det blommar hur mycket liljekonvaljer som helst. Denna rikedom av blommor vid denna tid på året är underbar.