Den 2 oktober var det nypremiär på monologen Det kom så mycket emellan.

Vår lilla scen, ”Bergslagens minsta teater” har därmed fått nytt liv. Det är en exprimentsscen för de riktigt nära upplevelserna. Med en meter i scendjup och två meter i scenöppning

Förra hösten kunde vi enbart ge fyra föreställningar när pandemin slog sitt med ett järngrepp runt hela Sverige. Att åter få spela på den lilla teatern väcker glädje i oss. Att åter få ge detta kammarspel för en publik.

Våren 2020 tillfrågades Ylva Eggehorn om hon inte ville, utifrån egen lust och längtan, skriva en monolog som invigningsföreställning på den lilla scenen. Det dröjde inte länge innan hon svarade ja. I oktober 2020 var vår ursprungspremiär.

När ridån går upp får publiken möta Christer, som gett sig in i sin garderob för att rensa upp i sitt liv. Och även söka efter de där noterna med musik som ständigt ringer i hans öron. Men ideligen blir han förhindrad att göra det han ska, för ”det kommer så mycket emellan”. Där i allt letande och i all hans röra, närmar han sig den sköra punkt där det går att möta sig själv. Nu kan hans bästa vän nästan träda fram och minnet av den stora kärleken blir påtaglig och stark.

Pjäsen utspelar sig under 50 minuter och är en berättelse om att finna nycklar till sitt liv och till sina minnen. 

Hos publiken har uppsättningen skapat stor igenkänning och lockat till många värmande skratt, ja till en befriande känsla i både mage och hjärta. På samma sätt som  när man känner att livet, själva livet, finns precis här och nu.

 

I rollen som Christer: Magnus Wetterholm
 
Författare:   Ylva Eggehorn
Regi:           Rune Jakobsson
Scenografi: Märta Fallenius
Ljus/ljud:     Dragan Popovic
Sufflös:       Eva Haldert
Teknik:        Renate den Hartog

Datum

Föreställningen spelas: 2 oktober – 9 december 2021

Premiär lördag 2 oktober kl 19.00
Spelas hela hösten alla onsdagar och torsdagar kl 19.00

Ordinarie 250:-    Stadras Vänner 200:-    Ungdomar under 19 år 100:-

Biljetter

Biljetter

Film

 

Film: Dragan Popović

 

Galleri

 

Foto: Anders Nord & Dragan Popović