Längtar till sommaren………

Foto: Magnus Wetterholm

Känt mig så dålig, att jag har haft svårt att stå på benen understundom. Magen värker och värker. Man får väl säga ”tack och lov för att det inte snöar just nu så jag måste ut och skotta”. Har inte tid att vara sjuk, måste jobba. Det är en förfärlig stress att känna så och veta av det.

Ska göra ett schema för allt som ska utföras. Jag tappar bort mig ibland, kan inte se klart för det är så många olika delar som ska bli klara.
Fått affischförslag av Ted, till Brel. Det är mycket lovande men jag skulle vilja processa lite med den. Lokal måste bestämmas till i morgon, om det ska bli teatern eller om det blir stadshotellet. Vet inte, kan inte bestämma mig.
De talade om Afghanistan på radion. Kan någon förklara för mig vad denna längtan efter att åka dig kommer ifrån. En dag ska jag resa till det landet i alla fall. Jag sugs upp och in av någon inbillad magi som för mig vilar över det landet.
Håller på att skriva försättsbladet till Svenska Akademien. Orden vill sig inte riktigt. Men jag måste pressa fram något bra. Talade med Rune Nyberg igår. Trevligt samtal som vanligt, som vanligt. Han är en vänlig själ. Jag hade dragit mig för samtalet om ansökan till Stiftelsen men så gick det ändå så bra. Vi ska skicka in dit. Därefter är alla de stora gjorda och jag kan gå på mindre och alla företag.
På måndag ska Hanne börja. Det blir så bra. Jag vill ha en arbetskamrat.
Rune är överlycklig för den nya datorn. Är så glad för hans skull. Visst det kostar skjortan, men det spar en massa energi eftersom den förra krånglade.
Har sökt Ia Langhammer men inte kunnat få tag på henne. Är orolig för Berit, hon håller på att tappa synen och det påverkar självklart hela familjen. Så tråkigt att höra
Emil Forselius är död. Enligt tidningarna begick han självmord. Så vansinnigt tragiskt och ledsamt att höra. Inte för att jag kände honom, men att vara 35 år och sedan…… Han måste ha lidit inom sig själv något enormt. Jag skulle aldrig våga ta livet av mig, det vet jag.
Det är gudomligt vackert på Stadra. Senvinterdag i mars. Solen skiner. Huset börjar värmas upp. Vattnet fungerar på toaletten igen. Hurra.